REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku upečená vepřová pečeně, servírovaná podlitá šťávou z výpeku.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně
4 ksstroužky česnkeu
1 kscibule
hladká mouka
vlažná voda
kmín
sůl

Postup:

1. Vepřovou pečeni opláchneme ve vlažné vodě, osolíme a okmínujeme, pak ji vložíme do pekáče
2. Přidáme jednu oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli a čtyři stroužky se solí utřeného česneku
3. Podlijeme vlažnou vodou a pečeme asi 90 minut doměkka, během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou, dle potřeby přiléváme vlažnou vodu
4. Měkké maso vyjmeme, uchováme ho v teple, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a asi 30 minut povaříme
5. Nakonec šťávu dle chuti přisolíme a přecedíme přes cedník na upečené maso.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskový nebo bramborový knedlík a špenát či podušené zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy