REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka se špenátem v listovém kabátku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V bylinkách naložená vepřová panenka, zprudka opečená na pánvi, pak zabalená do listového těsta obložená chvíli podušeným ochuceným špenátem, plátky schwarzwaldské šunky a slaniny, nakonec upečená v troubě.


Ingredience:
asi 300 gvepřové panenky
asi 200 glistového těsta
asi 300 glistového špenátu
5 ksplátků schwarzwaldské šunky
5 ksplátků slaniny
2-3 ksstroužky česneku
1 ksmalé cibule
bylinky na naložení masa
vajíčko na potření
olej
papír na pečení nebo tuk na plech, mouka na pomoučení pracovní plochy
sůl

Postup:

1. Špalíček masa si naložíme do trochy oleje, maso ještě opepříme sečuánským pepřem a obložíme několika stonky tymiánu a koriandru, dáme odležet alespoň na hodinku, pak panenku zprudka ze všech stran opečeme, nezapomeneme ji osolit
2. Připravíme si špenát; na troše oleje si zpěníme cibuli, pak přidáme česnek a nakonec listy špenátu, orestujeme a osolíme
3. Rozválíme na obdélník listové těsto a poklademe slaninou a šunkou, na to rozložíme špenát a opečenou panenku v celku
4. Srolujeme a lehce těsto na vrchu nakrojíme, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme dozlatova, tedy asi 25 minut na 180 °C.

Doporučení:

Jako přílohu jsem volila bramborové pyré a hříbkovou omáčku.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka receptu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy