Rychle restované medailonky z vepřové panenky přelité jemnou omáčkou připravenou z kari koření, smetany, výpeku z masa a petrželky.
Ingredience:
400 g | vepřové panenky |
drcený pepř | |
olivový olej | |
sůl | |
Na přeliv: | |
50 ml | smetany ke šlehání |
50 ml | vody |
1 lžička | kari koření |
výpek z masa | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Maso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na 2,5 cm silné plátky
2. Hřbetem ruky je jemně naklepeme, osolíme, opepříme
3. Na rozehřátou pánev nalijeme trochu oleje, po jeho rozpálení opékáme maso z každé strany maximálně tři minuty
4. Uložíme na nahřátý talíř
5. Přeliv: k výpeku z masa, který zbyl na pánvi přiljime vodu, po dvou minutách vše přelijeme do malého kastrolku
6. Přidáme kari koření, smetanu, sůl, povaříme do zhoustnutí a nakonec přidáme nasekanou petrželkovou nať – již nevaříme!
7. Maso na talíři přelijeme kari omáčkou.
Podáváme s pečenými či vařenými brambory, s rýží, chřestem nebo fazolkovými lusky.