REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová panenka se smetanovou kari omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychle restované medailonky z vepřové panenky přelité jemnou omáčkou připravenou z kari koření, smetany, výpeku z masa a petrželky.


Ingredience:
400 gvepřové panenky
drcený pepř
olivový olej
sůl
Na přeliv:
50 mlsmetany ke šlehání
50 mlvody
1 lžičkakari koření
výpek z masa
petrželka
sůl

Postup:

1. Maso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na 2,5 cm silné plátky
2. Hřbetem ruky je jemně naklepeme, osolíme, opepříme
3. Na rozehřátou pánev nalijeme trochu oleje, po jeho rozpálení opékáme maso z každé strany maximálně tři minuty
4. Uložíme na nahřátý talíř
5. Přeliv: k výpeku z masa, který zbyl na pánvi přiljime vodu, po dvou minutách vše přelijeme do malého kastrolku
6. Přidáme kari koření, smetanu, sůl, povaříme do zhoustnutí a nakonec přidáme nasekanou petrželkovou nať – již nevaříme!
7. Maso na talíři přelijeme kari omáčkou.

Doporučení:

Podáváme s pečenými či vařenými brambory, s rýží, chřestem nebo fazolkovými lusky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy