REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová pečeně na rožni plněná slaninou a cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na rožni grilovaný plát krkovice zarolovaný, zavázaný provázkem, uvnitř potřený hořčicí a obložený orestovanou slaninou, cibulí a horským sýrem.


Ingredience:
2 kgvepřová krkovice v jednom kuse (bez kosti!)
3 ksvětší cibule
120 gnaglické slaniny
30 ghorského sýra
oblíbená pikantní hořčice
barevný drcený pepř
sůl
Na lák na potírání:
250 ml černého piva
3 lžícetekutého medu
2 lžíce vinného octa
2 lžícerostlinného oleje
1 lžícegrilovacího koření (na vepřové maso)

Postup:
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, pak ji zprudka orestujeme pěkně dokřupava, slaninu dáme misky
  2. Na pánvi po slanině orestujeme na tenká kolečka pokrájenou cibuli, ochutíme ji solí a pepřem
  3. Krkovici rozřízneme na jeden velký plát, ten osolíme, okořeníme pepřem, vnitřní část potřeme hořčicí, poklademe orestovanou cibulí, slaninou a poklademe plátky sýra
  4. Obložený plát masa svineme, omotáme provázkem – pěvně svážeme, napíchneme a upevníme na rožeň
  5. Grilujeme – opékáme, za stálého otáčení 2 hodiny, nebo tak dlouho, jak bude potřeba, vnitřní teplota v mase by měla mít na konci pečení 75 °C! – můžeme změřit jehlou na maso.
  6. Hotovou pečeni sundáme, odstraníme provázek, nakrájíme na silnější plátky, ihned, horké podáváme.

Příprava láku na potírání:

  1. Černé pivo smícháme s octem a medem
  2. Přidáme olej a grilovací koření, promícháme a můžeme použít.
Doporučení:

Kdo miluje česnek, může do láku ještě přidat několik prolisovaných stroužků česneku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy