Vepřové výpečky z bůčku patří k dalším oblíbeným pokrmům při domácí zabijačce.
Ingredience:
1 kg | prorostlého vepřového bůčku |
2 ks | cibule |
2-3 ks | stroužky česneku |
hladká mouka | |
sádlo | |
kmín | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na větší kostky
2. Do pekáče dám lžíci sádla, narovnáme kostky masa, osolíme, okmínujeme, opepříme a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, během pečení maso obracíme, podle potřeby mírně podléváme teplou vodou
3. V půli pečení přidáme nakrájenou cibuli, ke konci pečení přidáme i česnek
4. Pokrm lehce zaprášíme hladkou moukou, promícháme, ještě chvíli provaříme a podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.