REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové závitky s omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené závitky plněné šunkou a roketou, servírované s jablkovou marmeládou a omáčkou.


Ingredience:
4 ksplátků vepřového masa (vepřové kýty)
4 ksplátků parmské šunky
40 grokety
1 lžíceoleje
sůl
Na marmeládu:
2 lžícecukru
500 gjablek
5 ksjarních cibulek
4 kshřebíčků
1 dlbílého vína
mletý bílý pepř
Na omáčku:
2 lžíceolivového oleje
2 lžícehladké mouky
2,5 dlvývaru
2,5 dlsmetany
5 ksjarních cibulek
sůl

Postup:

1. Očištěné plátky naklepeme, poklademe parmskou šunkou a roketou, pevně stočíme do roládek, spíchneme párátky a necháme v chladu alespoň 30 minut odležet
2. Na marmeládu přivedeme k varu víno s cukrem i hřebíčky, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená, na menší kousky nakrájená jablka, na drobno nakrájené hlavičky cibulek, opepříme a pod pokličkou dusíme doměkka
3. Rozehřátý olej na omáčku zaprášíme moukou, necháme zpěnit, přilijeme vývar, rozšleháme a za stálého míchání povaříme, pak přilijeme smetanu, osolíme, povaříme 15 minut, vmícháme na drobno nakrájené stonky cibulek (i ty z cibulek na marmeládu), krátce povaříme, omáčku rozmixujeme a podle chuti osolíme
4. Připravené závitky a zbylé hlavičky cibulek na omáčku opečeme ze všech stran v pekáčku na rozehřátém oleji, osolíme, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a dopečeme doměkka (asi 12 minut)
5. Závitky podáváme s omáčkou a marmeládou smíchanou s výpekem z masa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy