Pečené závitky plněné šunkou a roketou, servírované s jablkovou marmeládou a omáčkou.
Ingredience:
4 ks | plátků vepřového masa (vepřové kýty) |
4 ks | plátků parmské šunky |
40 g | rokety |
1 lžíce | oleje |
sůl | |
Na marmeládu: | |
2 lžíce | cukru |
500 g | jablek |
5 ks | jarních cibulek |
4 ks | hřebíčků |
1 dl | bílého vína |
mletý bílý pepř | |
Na omáčku: | |
2 lžíce | olivového oleje |
2 lžíce | hladké mouky |
2,5 dl | vývaru |
2,5 dl | smetany |
5 ks | jarních cibulek |
sůl |
Postup:
1. Očištěné plátky naklepeme, poklademe parmskou šunkou a roketou, pevně stočíme do roládek, spíchneme párátky a necháme v chladu alespoň 30 minut odležet
2. Na marmeládu přivedeme k varu víno s cukrem i hřebíčky, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená, na menší kousky nakrájená jablka, na drobno nakrájené hlavičky cibulek, opepříme a pod pokličkou dusíme doměkka
3. Rozehřátý olej na omáčku zaprášíme moukou, necháme zpěnit, přilijeme vývar, rozšleháme a za stálého míchání povaříme, pak přilijeme smetanu, osolíme, povaříme 15 minut, vmícháme na drobno nakrájené stonky cibulek (i ty z cibulek na marmeládu), krátce povaříme, omáčku rozmixujeme a podle chuti osolíme
4. Připravené závitky a zbylé hlavičky cibulek na omáčku opečeme ze všech stran v pekáčku na rozehřátém oleji, osolíme, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a dopečeme doměkka (asi 12 minut)
5. Závitky podáváme s omáčkou a marmeládou smíchanou s výpekem z masa.