REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové žebírko Gvarkov

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové žebírko plněné směsí vepřového masa, jater, žampiónů a dalších přísad, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové pečeně
120 gstrouhanka
120 golej
50 gvejce
16 ghladké mouky
8 gsoli
Na náplň:
140 gvepřového plecka bez kosti
60 gvepřových jater
40 gčerstvých žampiónů
30 gvajíček
20 gcibule
20 gsádla
12 gstrouhanky
8 gsoli
2 gčesneku

Postup:

1. Z opláchnuté, obratlových výčnělků zbavené pečeně nasekáme žebírka, ostrým nožem každé žebírko na plocho rozřízneme
2. Otvor v mase vyplníme připravenou vychladlou náplní, kraje sklepneme paličkou, na povrchu žebírka osolíme a pak je obalíme v mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance
3. Naplněné maso smažíme zvolna v horkém tuku dozlatova. Příprava náplně:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, pak ji zpěníme na tuku
2. Vložíme na drobné kostičky nakrájené a opláchnuté vepřové maso a pod pokličkou krátce podusíme
3. Přidáme na drobné kostky krájená vepřová játra, která jsme před tím ovařili, třený česnek se solí, mletý pepř, očištěné a na plátky nakrájené žampióny a strouhanku, spojíme rozkvedlanými vejci a zapečeme
4. Prochladlou náplní plníme připravená připravená žebírka.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory a čerstvou zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy