Vepřové žebírko plněné směsí vepřového masa, jater, žampiónů a dalších přísad, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | vepřové pečeně |
120 g | strouhanka |
120 g | olej |
50 g | vejce |
16 g | hladké mouky |
8 g | soli |
Na náplň: | |
140 g | vepřového plecka bez kosti |
60 g | vepřových jater |
40 g | čerstvých žampiónů |
30 g | vajíček |
20 g | cibule |
20 g | sádla |
12 g | strouhanky |
8 g | soli |
2 g | česneku |
Postup:
- Z opláchnuté, obratlových výčnělků zbavené pečeně nasekáme žebírka, ostrým nožem každé žebírko na plocho rozřízneme, otvor v mase vyplníme připravenou vychladlou náplní, kraje sklepneme paličkou, na povrchu žebírka osolíme a pak je obalíme v mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance.
- Naplněné maso smažíme zvolna, v horkém tuku, dozlatova.
- Příprava náplně; oloupanou cibuli nakrájíme najemno, pak ji zpěníme na tuku, vložíme na drobné kostičky nakrájené a opláchnuté vepřové maso a pod pokličkou krátce podusíme, přidáme na drobné kostky krájená vepřová játra, která jsme před tím ovařili, třený česnek se solí, mletý pepř, očištěné a na plátky nakrájené žampióny a strouhanku, spojíme rozkvedlanými vejci a zapečeme.
- Prochladlou náplní plníme připravená žebírka.
Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory a čerstvou zeleninu.