REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové žebírko Gvarkov

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové žebírko plněné směsí vepřového masa, jater, žampiónů a dalších přísad, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové pečeně
120 gstrouhanka
120 golej
50 gvejce
16 ghladké mouky
8 gsoli
Na náplň:
140 gvepřového plecka bez kosti
60 gvepřových jater
40 gčerstvých žampiónů
30 gvajíček
20 gcibule
20 gsádla
12 gstrouhanky
8 gsoli
2 gčesneku

Postup:

1. Z opláchnuté, obratlových výčnělků zbavené pečeně nasekáme žebírka, ostrým nožem každé žebírko na plocho rozřízneme
2. Otvor v mase vyplníme připravenou vychladlou náplní, kraje sklepneme paličkou, na povrchu žebírka osolíme a pak je obalíme v mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance
3. Naplněné maso smažíme zvolna v horkém tuku dozlatova. Příprava náplně:
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, pak ji zpěníme na tuku
2. Vložíme na drobné kostičky nakrájené a opláchnuté vepřové maso a pod pokličkou krátce podusíme
3. Přidáme na drobné kostky krájená vepřová játra, která jsme před tím ovařili, třený česnek se solí, mletý pepř, očištěné a na plátky nakrájené žampióny a strouhanku, spojíme rozkvedlanými vejci a zapečeme
4. Prochladlou náplní plníme připravená připravená žebírka.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory a čerstvou zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Veggie revoluce je tady. Přidejte se k ní i vy!

Žijeme zdravěji, o tom, co jíme, přemýšlíme a jídlo jako takové se pro mnohé dokonce stalo koníčkem a zábavou. A poptávka po vegetariánských produktech rok od roku roste. Důvodem je především rostoucí obliba zdravého životního stylu nebo snaha navyšovat příjem rostlinných proteinů na úkor proteinů živočišných.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

FOOD STYLING – Vnímejte jídlo komplexně!

Ne nadarmo se traduje, že jíme i očima. Milujete skvělé jídlo a ten okamžik, kdy vám ho v restauraci naservírují na stůl? Ta chvíle před prvním soustem, kdy vnímáte čichem a zrakem a těšíte se, až poprvé tento mnoha smyslový zážitek ochutnáte? Tento okamžik můžete od teď zažívat i doma. Nebojte se kreativity a věnujte čas i servírování. S láskou připravené a naaranžované jídlo povznese vaše chuťové zážitky na maximum!

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy