REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové žebírko Gvarkov

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové žebírko plněné směsí vepřového masa, jater, žampiónů a dalších přísad, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové pečeně
120 gstrouhanka
120 golej
50 gvejce
16 ghladké mouky
8 gsoli
Na náplň:
140 gvepřového plecka bez kosti
60 gvepřových jater
40 gčerstvých žampiónů
30 gvajíček
20 gcibule
20 gsádla
12 gstrouhanky
8 gsoli
2 gčesneku

Postup:
  1. Z opláchnuté, obratlových výčnělků zbavené pečeně nasekáme žebírka, ostrým nožem každé žebírko na plocho rozřízneme, otvor v mase vyplníme připravenou vychladlou náplní, kraje sklepneme paličkou, na povrchu žebírka osolíme a pak je obalíme v mouce, rozkvedlaných vejcích a strouhance.
  2. Naplněné maso smažíme zvolna, v horkém tuku, dozlatova.
  3. Příprava náplně; oloupanou cibuli nakrájíme najemno, pak ji zpěníme na tuku, vložíme na drobné kostičky nakrájené a opláchnuté vepřové maso a pod pokličkou krátce podusíme, přidáme na drobné kostky krájená vepřová játra, která jsme před tím ovařili, třený česnek se solí, mletý pepř, očištěné a na plátky nakrájené žampióny a strouhanku, spojíme rozkvedlanými vejci a zapečeme.
  4. Prochladlou náplní plníme připravená žebírka.
Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory a čerstvou zeleninu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy