REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový plátek plněný hermelínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané plátky z vepřové kýty pokladené půlkami hermelínu, přeložené a okraje k sobě sklepnuté paličkou na maso, pak obalené v hladké mouce, rozšlehaném vejci s pivem a strouhance, usmažené zvolna na oleji hezky dozlatova.


Ingredience:
4 ksplátku z vepřové kýty
2 kshermelínů
1 ksvejce
150 gjemné strouhanky
100 mlsvětlého piva
hladká mouka
olej
sůl

Postup:

1. Hermelíny si rozbalíme a podélně rozkrojíme na polovinu
2. Vepřové plátky z kýty si naklepeme, osolíme a na polovinu každého plátku si položíme půlku hermelínu
3. Pak hermelín překryjeme druhou polovinu plátku a okraje k sobě přiklepneme paličkou na maso
4. Naplněné plátky obalíme v hladké mouce, namočíme v rozšlehaném vejci se světlým pivem a nakonec obalíme v jemné strouhance
5. Takto připravené naplněné plátky smažíme zvolna na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Vhodná příloha jsou opékané brambory a tatarská omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy