REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřový řízek brněnský

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa z vepřové kýty naplněné směsí míchaných vajec se šunkou a hráškem obalený v trojobalu a usmažený dozlatova.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
125 gšunky
50 gsterilovaného hrášku bez nálevu
25 gtuku na přípravu směsi
2 ksvajec
sůl
Na obalení:
150 gtuku na smažení
100 gstrouhanky
50 ghladké mouky
0,1 lmléka
2 ksvejce

Postup:

1. Vajíčka usmažíme na tuku se šunkou a hráškem, směs osolíme
2. Kýtu nakrájíme přes vlákno na větší tenké plátky, rozklepeme je, osolíme a naplníme směsí vajec 3. Pečlivě zabalené řízky podle potřeby spíchneme párátky, pak je obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance a zvolna jednotlivé porce usmažíme v horkém tuku do světle nazlátlé barvy
4. Párátka vyjmeme a řízky ihned servírujeme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, francouzský salát, zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy