Okořeněné a naklepané plátky vepřového pokladené kolečky choriza, sušenými rajčaty a špalíčky slaniny, zavinuté zajištěné párátky, pak zprudka opečené na oleji a podušené, mírně podlité vodou.
Ingredience:
600 g | vepřového plecka (nebo kýty) |
100 g | sušených rajčat v oleji |
100 g | choriza |
100 g | slaniny |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | cibule |
oregano | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Plátky plecka lehce naklepeme, osolíme, opepříme, lehce posypeme oreganem
2. Na plátky masa poklademe kolečka choriza, přidáme sušená rajčata (1-2 kusy podle velikost) a špalíček slaniny, plátky zavineme a spíchneme na 2 místech párátky
3. V pánvi rozehřejeme olej a závitky opečeme zprudka ze všech stran
4. Opečené maso přendáme do zapékací misky, přilijeme část výpeku z pánve, posypeme nakrájenou cibulí na kroužky a plátky česneku, podlijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme v troubě 15-20 minut
5. Po 20 minutách sundáme poklici a ještě 10 minut dopečeme.
Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.