REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové žebírko na kmíně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naporcované kotlety opečené z obou stran, podušené ve výpeku doplněném vlažnou vodou.


Ingredience:
1 kgvepřové pečeně (kotlety)
2 kscibule
kmín
sůl
vepřové sádlo
hladká mouka
vlažná voda

Postup:

1. Vepřovou pečeni (kotletu) opláchneme ve vlažné vodě a nasekáme sekáčkem na kotlety o hmotnosti kolem 90 g
2. Nakrájené kotlety na okrajích několikrát nařízneme a lehce naklepeme paličkou
3. Žebírka osolíme po obou stranách, posypeme kmínem
4. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dorůžova
5. Vložíme připravené kotlety a opečeme je po obou stranách, podlijeme vlažnou vodou, přikryjeme poklicí a dusíme zvolna asi 30 minut, během dušení dle potřeby přiléváme vlažnou vodu a maso obracíme
6. Měkké maso vyjmeme a vložíme do čistého hrnce, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a povaříme 30 minut, dle chuti přisolíme
7. Hotovou šťávu přecedíme přes cedník na kotlety a společně krátce prohřejeme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Houskové knedlíky, vařené brambory, dušená rýže a zeleninové saláty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy