REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové závitky s kapustou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naklepané plátky vepřové kýty potřené hořčicí, osolené a posypané mletou paprikou, poté na plátky kýty položené plátky anglické slaniny, proužek okurky a lžíce dušené kapusty, maso zabalené do tvaru závitku a zprudka orestované na oleji, nakonec podušené s cibulkou doměkka.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
250 gkapusty
100 ganglické slaniny na plátky
60 gcibule
40 goleje
10 ghladké mouky
1 kssladkokyselé okurky
paprika mletá sladká
hořčice
sůl

Postup:

1. Kapustu si očistíme, nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme a dusíme doměkka, poté kapustu scedíme, necháme vychladnout a vymačkáme přebytečnou vodu
2. Poté si nakrájíme okurku na proužky a oloupanou cibuli na jemno
3. Vepřovou kýtu si omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které naklepeme do šířky, osolíme, potřeme hořčicí a poprášíme mletou paprikou
4. Na každý plátek kýty položíme anglickou slaninu, okurku a lžící dušené kapusty, pevně zabalíme do tvaru závitků a ovážeme provázkem
5. Závitky poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozehřátém oleji, poté k závitkům přidáme cibuli, kterou osmahneme do světležluta, pak vše podlijeme vodou a dusíme doměkka
6. Hotové závitky servírujeme teplé například s vařenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy