Naklepané plátky vepřové kýty potřené hořčicí, osolené a posypané mletou paprikou, poté na plátky kýty položené plátky anglické slaniny, proužek okurky a lžíce dušené kapusty, maso zabalené do tvaru závitku a zprudka orestované na oleji, nakonec podušené s cibulkou doměkka.
Ingredience:
500 g | vepřové kýty |
250 g | kapusty |
100 g | anglické slaniny na plátky |
60 g | cibule |
40 g | oleje |
10 g | hladké mouky |
1 ks | sladkokyselé okurky |
paprika mletá sladká | |
hořčice | |
sůl |
Postup:
1. Kapustu si očistíme, nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme a dusíme doměkka, poté kapustu scedíme, necháme vychladnout a vymačkáme přebytečnou vodu
2. Poté si nakrájíme okurku na proužky a oloupanou cibuli na jemno
3. Vepřovou kýtu si omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které naklepeme do šířky, osolíme, potřeme hořčicí a poprášíme mletou paprikou
4. Na každý plátek kýty položíme anglickou slaninu, okurku a lžící dušené kapusty, pevně zabalíme do tvaru závitků a ovážeme provázkem
5. Závitky poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozehřátém oleji, poté k závitkům přidáme cibuli, kterou osmahneme do světležluta, pak vše podlijeme vodou a dusíme doměkka
6. Hotové závitky servírujeme teplé například s vařenými brambory.