REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová krkovice s volským okem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hořčicí pomazané a moukou posypané plátky krkovice zprudka opečené na oleji, servírované obložené vaječnými volskými oky a chřestem.


Ingredience:
500-600 gvepřové krkovice
150 gnakládaného zeleného chřestu
4 ksvejce
dijonská hořčice
sladká paprika
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Plátky krkovice naklepeme, opepříme a pomažeme hořčicí, na okrajích nařežeme, aby se při pečení maso nezkroutilo, nakonec lehce poprášíme moukou 2. Opékáme z každé strany 3-5 minut podle tloušťky plátků, opečené maso dáme stranou 3. Na rozpálený olej rozklepneme vejce, usmažíme volská oka, ochutíme červenou paprikou, pepřem a solí
4. Volská oka přendáme na plátky krkovice, ozdobíme zeleným chřestem 5. Krkovice servírujeme s hranolky, brambory a nějakou zeleninovou přílohou.

Poznámka:

Text, foto: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy