REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kotleta s hořčičnou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na oleji orestované plátky kotlety, dopečené v troubě na cibuli, podlité vývarem, servírovaní s hustou omáčkou připravenou z výpeku.


Ingredience:
4 ksplátky kotlety
1 ksvětší cibule
2 lžíceplnotučné hořčice
1 dlsmetany (šlehačky)
vývar nebo voda s bujónem
pepř
olej
sůl

Postup:
  1. Plátky kotlety zlehka naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem
  2. Maso zprudka orestujeme na rozpáleném oleji, pak plátky vyjmeme a uchováme v teple
  3. Na výpeku zprudka orestujeme na kolečka pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem, kotlety vrátíme zpět
  4. Pečeme zaklopené doměkka 30 až 40 minut
  5. Kotlety vytáhneme, do výpeku přidáme 2 lžíce hořčice, provaříme zalité smetanou, mícháme
  6. Omáčku dochutíme solí, pepřem, pak omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem
  7. Plátky kotlety podáváme přelité hořčicovou omáčkou například s houskovým knedlíkem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy