REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová krkovice na grilu s česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z receptů Zdeňka Pohlreicha z pořadu TV Prima Rozpal to, šéfe! Tento jednoduchý recept je na grilovanou krkovičku v celku, zabalenou do alobalu, prošpikovanou a obloženou česnekem a pokapanou olejem.


Ingredience:
750-800 gvepřové krkovice v celku
1 paličkačesneku
kvalitní olivový olej
mletý černý pepř
kmín
sůl
alobal na zabalení

Postup:

1. Krkovičku na několika místech prošpikujeme asi polovinou česnekových stroužků, maso okořeníme pepřem a kmínem, osolíme
2. Na plát alobalu položíme připravené maso, obložíme zbylým česnekem, hojně pokapeme olivovým olejem a dobře zabalíme, nejlépe dvojitě, aby z balíčku neunikla žádná šťáva
3. Na dobře rozpáleném grilu pod poklicí za občasného otáčení grilujeme asi 40 minut
4. Hotovou krkovičku vyjmeme z grilu a necháme zabalenou tak 5 minut odpočívat, pak ji rozbalíme, nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

Poznámka:

Další recepty z pořadu Rozpal to šéfe! najdete zde: Rozpal to šéfe!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy