Další z receptů Zdeňka Pohlreicha z pořadu TV Prima Rozpal to, šéfe! Tento jednoduchý recept je na grilovanou krkovičku v celku, zabalenou do alobalu, prošpikovanou a obloženou česnekem a pokapanou olejem.
Ingredience:
750-800 g | vepřové krkovice v celku |
1 palička | česneku |
kvalitní olivový olej | |
mletý černý pepř | |
kmín | |
sůl | |
alobal na zabalení |
Postup:
1. Krkovičku na několika místech prošpikujeme asi polovinou česnekových stroužků, maso okořeníme pepřem a kmínem, osolíme
2. Na plát alobalu položíme připravené maso, obložíme zbylým česnekem, hojně pokapeme olivovým olejem a dobře zabalíme, nejlépe dvojitě, aby z balíčku neunikla žádná šťáva
3. Na dobře rozpáleném grilu pod poklicí za občasného otáčení grilujeme asi 40 minut
4. Hotovou krkovičku vyjmeme z grilu a necháme zabalenou tak 5 minut odpočívat, pak ji rozbalíme, nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.
Další recepty z pořadu Rozpal to šéfe! najdete zde: Rozpal to šéfe!.