REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kotleta se šalvějí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kotlety opečené na marinádě, servírované podlité omáčkou z výpeku, dochucenou vývarem, šalvějí a pomerančovou šťávou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety
4-5 ksstonků šalvěje
2 kspomeranče
2 ksstroužky česneku
3 lžíceoleje
2 lžícemásla
1/2 lžícevývaru z kostky
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Kotlety krátce marinujeme v oleji smíchaném s nastrouhanou pomerančovou kůrou a utřeným česnekem
2. Vylisujeme šťávu z pomerančů
3. Asi 6 až 7 omytých šalvějových lístků nakrájíme na proužky a krátce na másle osmahneme, necháme okapat na ubrousku
4. Kotlety důkladně opečeme v marinádě, osolíme, okořeníme pepřem a na mírném ohni dopečeme, pak je vytáhneme a uchováme v teple
5. Sedlinu z výpeku rozředíme šťávou z pomerančů a 100 ml vody, ochutíme vývarem a přidáme připravené lístky šalvěje
6. Maso dáme zpět do omáčky prohřejeme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy