Marinované kotlety opečené na marinádě, servírované podlité omáčkou z výpeku, dochucenou vývarem, šalvějí a pomerančovou šťávou.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové kotlety |
4-5 ks | stonků šalvěje |
2 ks | pomeranče |
2 ks | stroužky česneku |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | másla |
1/2 lžíce | vývaru z kostky |
pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety krátce marinujeme v oleji smíchaném s nastrouhanou pomerančovou kůrou a utřeným česnekem
2. Vylisujeme šťávu z pomerančů
3. Asi 6 až 7 omytých šalvějových lístků nakrájíme na proužky a krátce na másle osmahneme, necháme okapat na ubrousku
4. Kotlety důkladně opečeme v marinádě, osolíme, okořeníme pepřem a na mírném ohni dopečeme, pak je vytáhneme a uchováme v teple
5. Sedlinu z výpeku rozředíme šťávou z pomerančů a 100 ml vody, ochutíme vývarem a přidáme připravené lístky šalvěje
6. Maso dáme zpět do omáčky prohřejeme a můžeme servírovat.