REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová kolena upečená nadivoko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli a slanině upečená větší vepřová kolena, ochucená divokým kořením a podlitá červeným vínem a horkou vodou.


Ingredience:
2 ksvětší vepřová kolena
2 ksstředně velké cibule
50 gslaniny
2 dclčerveného vína
1 lžícesádla
hladká mouka
voda
sůl
Koření:
6 kszrnek nového koření
8 kskuliček celého pepře
4 ksmenší bobkové listy
4 ksjalovčinky
špetka tymiánu

Postup:

1. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáče spolu se lžící sádla a necháme vše rozpustit
2. Do pekáče položíme omytá, částečně vykostěná a osolená kolena, koření, mírně podlijeme horkou vodou a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, maso pečeme za pečlivého přelévání výpekem
3. Po 30 minutách zalijeme vínem a pečeme dále za občasného podlévání horkou vodou a samozřejmě přelévání masa výpekem
4. Upečená kolena vyjmeme z pekáče, výpek necháme vydusit do tuku, zaprášíme moukou, mírně zalijeme vodou a dobře, tedy asi 20 minut, provaříme aby se ztratila moučná chuť
5. Kolena servírujeme nakrájená na plátky a přelitá přecezenou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy