Na cibuli a slanině upečená větší vepřová kolena, ochucená divokým kořením a podlitá červeným vínem a horkou vodou.
Ingredience:
2 ks | větší vepřová kolena |
2 ks | středně velké cibule |
50 g | slaniny |
2 dcl | červeného vína |
1 lžíce | sádla |
hladká mouka | |
voda | |
sůl | |
Koření: | |
6 ks | zrnek nového koření |
8 ks | kuliček celého pepře |
4 ks | menší bobkové listy |
4 ks | jalovčinky |
špetka tymiánu |
Postup:
1. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme do pekáče spolu se lžící sádla a necháme vše rozpustit
2. Do pekáče položíme omytá, částečně vykostěná a osolená kolena, koření, mírně podlijeme horkou vodou a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C, maso pečeme za pečlivého přelévání výpekem
3. Po 30 minutách zalijeme vínem a pečeme dále za občasného podlévání horkou vodou a samozřejmě přelévání masa výpekem
4. Upečená kolena vyjmeme z pekáče, výpek necháme vydusit do tuku, zaprášíme moukou, mírně zalijeme vodou a dobře, tedy asi 20 minut, provaříme aby se ztratila moučná chuť
5. Kolena servírujeme nakrájená na plátky a přelitá přecezenou šťávou.