Pečená krkovička s česnekem, kapustou a bílým vínem.
Ingredience:
500 g | krkovičky |
500 g | kapusty |
140 g | brambor |
140 g | cibule |
80 g | sádla (tuk, máslo) |
25 g | másla |
4 ks | stroužků česneku |
0,2 l | bílého vína |
drcený kmín | |
mletý pepř | |
voda na podlévání | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou krkovičku vykostíme, osolíme, potřeme drceným kmínem a rozetřeným česnekem
2. Maso položíme do sádlem vymaštěného pekáče, podlijeme vodou a pečeme v horkétroubě (180 °C)do měkka (asi 45 minut) za občasného přelévání a podlévání výpekem 3. Poté maso nakrájíme na plátky
4. Čerstvou kapustu si nakrájíme na nudličky, spaříme ji vařící vodou a zcedíme
5. Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme spařenou kapustu a podlijeme bílým vínem
6. Vše osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka
7. Do kapusty dáme syrovou, na nastrouhanou bramboru a za stálého míchání kapustu dovaříme do měkka
8. Při podávání poléváme výpekem z masa.
– Podáváme nejlépe s knedlíkem.