REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřová krkovička s kapustou na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená krkovička s česnekem, kapustou a bílým vínem.


Ingredience:
500 gkrkovičky
500 gkapusty
140 gbrambor
140 gcibule
80 gsádla (tuk, máslo)
25 gmásla
4 ksstroužků česneku
0,2 lbílého vína
drcený kmín
mletý pepř
voda na podlévání
sůl

Postup:

1. Vepřovou krkovičku vykostíme, osolíme, potřeme drceným kmínem a rozetřeným česnekem
2. Maso položíme do sádlem vymaštěného pekáče, podlijeme vodou a pečeme v horkétroubě (180 °C)do měkka (asi 45 minut) za občasného přelévání a podlévání výpekem 3. Poté maso nakrájíme na plátky
4. Čerstvou kapustu si nakrájíme na nudličky, spaříme ji vařící vodou a zcedíme
5. Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme spařenou kapustu a podlijeme bílým vínem
6. Vše osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka
7. Do kapusty dáme syrovou, na nastrouhanou bramboru a za stálého míchání kapustu dovaříme do měkka
8. Při podávání poléváme výpekem z masa.

Doporučení:

– Podáváme nejlépe s knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy