Vepřová krkovička upečená v celku, okořeněná, hojně potřená majonézou, posypaná nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
800 g a více | krkovičky v celku |
200 g | tvrdého sýry (goudy, eidamu ...) |
1 sklenice | majonézy |
2 ks | velké cibule |
drcený kmín | |
majoránka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Krkovičku ze všech stran osolíme a posypeme podrceným kmínem, pepřem a majoránkou
2. Nejlépe přímo v pekáči maso hojně potřeme majonézou ve vrstvě do 4 mm
3. Připravenou krkovičku nakonec poklademe kolečky cibule a hojně posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem
4. Mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut, až bude maso pěkně měkké.