Špalíky vepřové panenky obalené ve slanině, svázané, okořeněné grilované na venkovním roštu grilu, servírované spolu s vařenými, pak restovanými fazolovými lusky.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
2 ks | vepřové panenky |
8 ks | plátků Váhalovy slaniny |
2 ks | středně velké cibule |
několik větviček rozmarýnu | |
zelené fazolové lusky | |
čerstvě drcený pepř | |
citronová šťáva | |
olivový olej | |
voda | |
sůl | |
Postup:
- Panenku nakrájíme na špalíky cca 3 cm silné, osolíme, potřeme olivovým olejem.
- Špalíky zavineme do plátků slaniny, převážeme přírodním provázkem, přidáme zašpičatělou větvičku rozmarýnu.
- Povrch masa posypeme drceným pepřem a na rozehřátém grilu ogrilujeme podle přání.
- Mezitím si připravíme zelené fazolky – povaříme 5 minut v osolené vodě, pak je rychle zchladíme ve studené vodě.
- Na pánvi osmažíme na másle cibulku dorůžova, přidáme fazolky, ty prohřejeme a pak zakápneme citrónovou šťávou.
Podáváme například s bramborami pečenými v alobalu nebo s letním salátkem.
Poznámka:VÁHALOVA SLANINA: Dozlatova zauzená a vyrobená jen z libových kousků bůčku. Taková je Váhalova slanina. Nenajdete v ní kůže, chrupavky ani lepek. Pyšní se oceněním ZLATÁ SALIMA 2006.
Obsah balení: 80 g, Cena: 20,40 Kč, www.Vahala.cz
Zakoupíte ve vybraných supermarketech, podnikových prodejnách Váhala nebo na e-shopu.