REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené vepřové žebírko II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové kotlety nasekané sekáčkem na jednotlivé porce, obalené v trojobalu, osmažené a v troubě prohřáté.


Ingredience:
2 ksvepřové kotlety
2-3 ksvajíček
hladká mouka
strouhanka
mléko
máslo
olej
sůl
voda na pokropení
plátky citrónu na ozdobu

Postup:

1. Vepřové kotlety nasekáme sekáčkem na jednotlivá žebírka, ty opláchneme ve vlažné vodě a pak osušíme utěrkou
2. Paličkou maso naklepeme od středu k okrajům a na okrajích nařízneme (u kosti mírně odřízneme od kosti, tam bývá maso, po osmažení, syrové)
3. Žebírka po obou stranách osolíme, obalíme v hladké mouce, vajíčkách rozšlehaných spolu s mlékem a strouhance
4. Usmažíme v dobře vyhřáté fritéze nebo na pánvičce, v dobře rozpáleném oleji, po obou stranách, dozlatova
5. Osmažené maso klademe do pekáče s kouskem másla a mírně pokropíme vodou, pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě necháme změknout a to asi 20 minut
6. Smažená žebírka servírujeme zdobená plátky citrónu.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, zeleninový salát či francouzský salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy