Vepřové kotlety nasekané sekáčkem na jednotlivé porce, obalené v trojobalu, osmažené a v troubě prohřáté.
Ingredience:
2 ks | vepřové kotlety |
2-3 ks | vajíček |
hladká mouka | |
strouhanka | |
mléko | |
máslo | |
olej | |
sůl | |
voda na pokropení | |
plátky citrónu na ozdobu |
Postup:
1. Vepřové kotlety nasekáme sekáčkem na jednotlivá žebírka, ty opláchneme ve vlažné vodě a pak osušíme utěrkou
2. Paličkou maso naklepeme od středu k okrajům a na okrajích nařízneme (u kosti mírně odřízneme od kosti, tam bývá maso, po osmažení, syrové)
3. Žebírka po obou stranách osolíme, obalíme v hladké mouce, vajíčkách rozšlehaných spolu s mlékem a strouhance
4. Usmažíme v dobře vyhřáté fritéze nebo na pánvičce, v dobře rozpáleném oleji, po obou stranách, dozlatova
5. Osmažené maso klademe do pekáče s kouskem másla a mírně pokropíme vodou, pod pokličkou v mírně vyhřáté troubě necháme změknout a to asi 20 minut
6. Smažená žebírka servírujeme zdobená plátky citrónu.
Vhodné přílohy: Vařené brambory, bramborová kaše, bramborový salát, zeleninový salát či francouzský salát.