REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený řízek dopečený v troubě

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle zprudka opečené, v klasickém trojobalu obalené, vepřové řízky, dopečené v troubě pokladené kousky másla, nejprve zaklopené, na posledních 10 minut pak odklopené, pěkně na barvu.


Ingredience:
4 ks vepřové plátky (kýty, krkovice, plecka ...)
2 ksvejce
50 gmásla
sádlo na smažení
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup:

1. Maso naklepeme, osolíme, protáhneme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
2. V pánvi rozpálíme sádlo a řízky zprudka, z obou stran, opečeme dozlatova
3. Přendáme je do pekáče, poklademe kousky másla a přiklopíme
4. V troubě dopékáme při teplotě 200 °C cca 40 minut
5. Poté odklopíme a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.

Doporučení:

Podáváme např. se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší, nebo s čím chcete.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy