REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety na pepři

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka na sádla orestované plátky vepřové kotlety, chvíli podušené doměkka na cibulce, servírované přelité omáčkou připravenou ze šťávy po masa ochucenou barevným pepřem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky vepřové kotlety s kostí tak 1 cm vysoké
2 ksstředně velké cibule
400 mlvývaru (nebo voda + gelové bujony Knorr Bohatý)
2 vrchovaté lžícesádla
2 lžícemásla
1-2 lžícehladké mouky
hrubě drcený vícebarevný pepř + celé kuličky
sůl

Postup:

1. Kotlety zlehka naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme z obou stran moukou
2. V hrnci rozpálíme sádlo, maso zprudka restujeme z každé strany 3 minuty
3. Kotlety vyjmeme a ve výpeku osmahneme dozlatova na tenká kolečka pokrájenou cibuli, maso vložíme zpět do hrnce, podlijeme vývarem, přidáme drcený pepř a dusíme doměkka cca 30 minut, dle potřeby podlijeme ještě trochou vývaru nebo vody
4. Poté maso opět vyjmeme, šťávu přecedíme, necháme zredukovat a na závěr přidáme máslo, zamícháme, ochutnáme, případně dosolíme.

Doporučení:

Podáváme jen tak, podlité omáčkou, s pečivem, nebo jako obědové menu například s dušenou zeleninou a vařenými brambory.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy