Rychlý recept na vepřové plátky zprudka opečené na pánvi, pak podušené mírně podlité, spolu s houbami, cibulí, kostičkami slaniny….
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové kotlety bez kosti |
4 ks | kuličky nového koření |
4 ks | kuličky jalovce |
1 ks | bobkový list |
1 ks | cibule |
3 dl | vývaru |
200 g | čerstvých hříbků (nebo 20 g sušených) |
50 g | hrášku |
50 g | slaniny |
3 lžíce | zakysané smetany |
1 lžička | moučného másla |
citronová šťáva | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Kotlety lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem, necháme odležet.
- Kotlety opečeme na pánvi na troše oleje z obou stran 2 minuty z každé strany, odložíme stranou.
- Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, kostičky slaniny, necháme zesklovatět.
- Kotlety vložíme zpět, přidáme divoké koření, podlijeme vývarem, dusíme 15 minut.
- Přidáme plátky hub, hrášek, dusíme než, houby změknou.
- Divoké koření lžící vyjmeme, přidáme smetanu, necháme krátce povařit. Na závěr omáčku zjemníme lžičkou moučného másla, dochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek