Na pánvi na sádle zprudka opečené vepřové kotlety, servírované přelité podušenou zeleninovou směsí.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřové kotlety |
100 g | mrkve |
100 g | celeru |
100 g | pórku |
1 dl | bílého vína |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Z kotlet odstraníme postranní kost, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na sádle z obou stran opečeme dozlatova
2. Kotlety odložíme na teplé místo, z pánve slijeme část tuku, přidáme nakrájený celer, mrkev a pór, zalijeme bílým vínem a dusíme doměkka
3. Hotovou směs osolíme, opepříme a směsí na talíři přelijeme opečené kotlety.
Podáváme s vařenými brambory, hranolky nebo bramborovou kaší.