Opečené kotlety potřené javorovým sirupem, podušené zalité jablečným moštem.
Ingredience:
4 ks | vepřových kotlet s kostí |
1/4 l | přírodního jablečného moštu |
přepuštěné máslo | |
javorový sirup | |
mletý pepř | |
tymián nebo saturejka | |
sůl |
Postup:
1. Vepřové kotlety silné asi 2 cm omyjeme, osušíme, osolíme a podle chuti opepříme, pak kotlety po obou stranách dozlatova opečeme na přepuštěném másle
2. Opečené kotlety vložíme do zapékací mísy, potřeme po obou stranách javorovým sirupem, posypeme tymiánem nebo saturejkou a zalijeme přírodním jablečným moštěm
3. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a dusíme, dokud se šťáva neodpaří a spodní strana kotlet nezkaramelizuje.
Podáváme s paprikami plněnými na drobno nakrájenými bramborami na loupačku, přelitými ochucenou majonézou.