REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety s javorovým sirupem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety potřené javorovým sirupem, podušené zalité jablečným moštem.


Ingredience:
4 ksvepřových kotlet s kostí
1/4 lpřírodního jablečného moštu
přepuštěné máslo
javorový sirup
mletý pepř
tymián nebo saturejka
sůl

Postup:

1. Vepřové kotlety silné asi 2 cm omyjeme, osušíme, osolíme a podle chuti opepříme, pak kotlety po obou stranách dozlatova opečeme na přepuštěném másle
2. Opečené kotlety vložíme do zapékací mísy, potřeme po obou stranách javorovým sirupem, posypeme tymiánem nebo saturejkou a zalijeme přírodním jablečným moštěm
3. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a dusíme, dokud se šťáva neodpaří a spodní strana kotlet nezkaramelizuje.

Doporučení:

Podáváme s paprikami plněnými na drobno nakrájenými bramborami na loupačku, přelitými ochucenou majonézou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy