REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety s kysaným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kotlety potřené hořčicí a okořeněné, dopečené na zelí a výpeku v troubě.


Ingredience:
4 ksvepřové kotlety
2 ksnožičky paprikové klobásy
1 kscibule
400 gkysaného zelí
2 lžícenasekaných bylinek (petrželka, pažitka, bazalka)
1 lžičkadrcených jalovčinek
1 lžičkaplnotučné hořčice
2 dclbílého vína
hladká mouka
sádlo
sůl

Postup:

1. Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce
2. Připravené maso opečeme na sádle a vyjmeme
3. Výpek z masa přelijeme do pekáče, na něj rozložíme zcezené kysané zelí, pokrájené klobásy a cibuli, vše posypeme bylinkami, jalovcem a zalijeme bílým vínem
4. Na zelí položíme kotlety a pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborem nebo tmavým chlebem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy