Opečené kotlety potřené hořčicí a okořeněné, dopečené na zelí a výpeku v troubě.
Ingredience:
4 ks | vepřové kotlety |
2 ks | nožičky paprikové klobásy |
1 ks | cibule |
400 g | kysaného zelí |
2 lžíce | nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, bazalka) |
1 lžička | drcených jalovčinek |
1 lžička | plnotučné hořčice |
2 dcl | bílého vína |
hladká mouka | |
sádlo | |
sůl |
Postup:
1. Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v hladké mouce
2. Připravené maso opečeme na sádle a vyjmeme
3. Výpek z masa přelijeme do pekáče, na něj rozložíme zcezené kysané zelí, pokrájené klobásy a cibuli, vše posypeme bylinkami, jalovcem a zalijeme bílým vínem
4. Na zelí položíme kotlety a pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
Podáváme s vařeným bramborem nebo tmavým chlebem.
Poznámka:Autor receptu: Dalibor Marounek