REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kotlety podle šenkýřky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na světlém pivě pečené kotlety se šťávou a se zelím. Podávané s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.


Ingredience:
4 ksvepřových kotlet s kostí
250 gkysaného zelí
3 dlsvětlého piva
hladká mouka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Kotlety podélně nařízneme a uděláme kapsu, kterou naplníme kysaným zelím
2. Okraj kotlety spíchneme párátkem
3. Kotlety osolíme, opepříme, jemně poprášíme moukou a zprudka opečeme z obou stran
4. Opečené kotlety narovnáme do vymaštěného pekáče, přidáme zbytek zelí, podlijeme polovinou piva a dáme péct do vyhřáté trouby
5. Během pečení podléváme zbytkem piva, pečeme zhruba 20 minut
6. Pečené kotlety rozložíme na talíře, podlijeme šťávou se zelím a podáváme s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy