Kotlety pečené se zelím, na plátky nakrájenými bramborami a klobásou.
Ingredience:
4 ks | vepřových kotlet |
2 ks | klobásy |
750 g | sterilovaného zelí ve sladkokyselém nálevu |
600 g | brambor |
1 lžička | cukru |
kmín | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné kotlety vykostíme, omyjeme, osušíme, zlehka naklepeme, na krajích nařízneme, osolíme a posypeme kmínem
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, rozložíme na dno olejem vymazané zapékací misky, osolíme a okmínujeme
3. Brambory pokryjeme odkapaným sterilovaným zelím, posypeme cukrem, pak na zelí rozložíme připravené kotlety, rozčtvrcené klobásy, zakryjeme a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C doměkka (asi 60 minut).