REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Utajená krkovice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato dobrota provoní celý byt, takže schovat před rodinou šťavnatou krkovičku zapečenou se slaninou, cibulí a šlehačkou bude opravdu obtížné.


Ingredience:
4 plátkyvepřové krkovice bez kosti o výšce 1cm
100 gšabatecké slaniny
2 ksvětší cibule
8 ksstředních brambor
1 kskelímku 33% smetany ke šlehání
1 lžícesádla
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Nenaklepané maso opepříme, osolíme a na rozpáleném sádle necháme z obou stran zatáhnout
2. Oloupané brambory nakrájíme na půl cm kolečka a papírovou utěrkou vysušíme
3. Oloupanou cibuli pokrájíme na céčka, na orestované maso naskládáme cibuli (půlku cibule na porci), plátky slaniny a brambory (na porci dvě brambory)
4. Zalijeme šlehačkou, brambory osolíme a posypeme kmínem, přiklopené vložíme do trouby (200°C) a zapékáme cca 40 minut
5. Poté oklopíme, teplotu trouby snížíme na 170° C a dopékáme dalších cca 20 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy