REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Uhlířský měšec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátek krkovičky naplněný nádivkou, svázaný do tvaru měšce, upečený na sádle a cibuli.


Ingredience:
4 ksvětší plátky krkovičky
3 ksvejce
2 ksrohlíky
1 kscibule
150 glibového uzeného boku
100 gmásla
150 mlsmetany ke šlehání
2 hrstilistového špenátu nebo polníček či jiná jarní zeleň
muškátový oříšek
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem
2. Pečivo nakrájíme na kostičky, vložíme do větší mísy, osolíme a lehce poprášíme špetkou muškátového květu, přisypeme nasekané listy špenátu
3. Uzený bok nakrájíme na kostičky, cibuli také
4. Polovinu másla rozehřejeme na pánvi, přidáme kostičku uzeného boku, jen ho mírně ohřejeme (nevyškvařujeme), přidáme cibuli, tu také jen lehce osmahneme, potom smícháme s nakrájeným špenátem a pečivem
5. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do směsi, bílky vyšleháme na hustou pěnu, kterou nakonec také opatrně zapracujeme s ostatními ingrediencemi v míse
6. Na každý plátek masa dáme kopeček nádivky, jednotlivé plátky masa svážeme kuchyňskou nití do tvaru měšce
7. Zapékací mísu vytřete zbylým máslem, vložte větvičku rozmarýnu a nahrubo nakrájenou cibuli, připravené měšce naskládáme do zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté tak na 200 °C asi 30-40 minut, až maso změkne.

Doporučení:

Měšce servírujeme s různě upravenými brambory a teplými omáčkami, například s omáčkou houbovou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy