REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy z vepřových palců

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované konce vepřové panenky napíchané na grilovacích jehlách spolu se slaninou a cibulí, ugrilované na roštu grilu okořeněné oblíbeným kořením.


Ingredience:
cca 500 g (3 ks)vepřové palce (palce jsou konce vepřové panenky)
200 gkvalitní uzené slaniny
6-8 kscibule
4 lžíceoleje
hrubě drcené koření na gril např. Farmářský steak
sůl
Ostatní:
jehly na grilování nebo špejle namočené ve studené vodě

Postup:

1. Maso nakrájíme na zhruba 1 cm vysoké plátky, zakápneme olejem a vmasírujeme koření, v chladu necháme přes noc, ale klidně i dva dny, během marinování maso sem tam přeložíme
2. Slaninu nakrájíme na plátky a cibuli na hrubší kolečka
3. Maso podle potřeby osolíme a na grilovací špejle střídavě napichujeme maso, slaninu a cibuli až do spotřebování všeho :)
4. Na rozpáleném grilu, za občasného otáčení, grilujeme ze všech stran, až do změknutí masa, v průběhu grilování potíráme zbylou marinádou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy