REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špízy z vepřové panenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jehlách na grilování napíchané kostky marinované vepřové panenky proložené kostkami slaniny, plátky cibule a papriky, grilované na roštu grilu, nebo opečené na oleji na pánvi.


Ingredience:
500 gvepřové panenky
200 ganglické slaniny
1 ksvětší masité papriky
1 ksstředně velké cibule
sladká mletá paprika
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku nakrájíme na kostičky, promícháme s pepřem a sladkou mletou paprikou, osolíme, zalijeme olejem a necháme alespoň 2 hodiny marinovat
2. Na špejli napichujeme střídavě kousky panenky, slaniny, papriky a cibule
3. Špízy grilujeme ze všech stran, během grilování je potíráme olejem s kořením, ve kterém bylo maso naloženo (lze i opéct na pánvi).

Doporučení:

Podáváme například s letním bramborovým salátem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy