REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trhané vepřové maso pečené v moštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hledáte recept na oběd, kterým své hosty okouzlíte, ale zároveň nestrávíte hodiny v kuchyni? Pak je trhané vepřové ideální – upeče se v podstatě samo. Nejlépe chutná s kyselou okurkou a opečeným pečivem, třeba hamburgerovou bulkou.


Ingredience:
Ingredience – 6 porcí:
800 gvepřové plece
250 mljablečného moštu
2 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
5 lžičekmleté uzené papriky
pálivá paprika podle vlastní chuti
pepř
sůl

Postup:
  1. Vepřové maso dostatečně osolte, opepřete a ochuťte uzenou i pálivou paprikou. Pokud má maso vyšší tukovou vrstvu, několikrát ji nařízněte
  2. Vložte maso do pekáče, který lze přiklopit, a podlijte moštem
  3. Do pekáče přidejte oloupané a rozdrcené stroužky česneku a nasekanou cibuli
  4. Pekáč přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C, pečte 30 min. a poté snižte teplotu na 150 °C
  5. Pečte ještě 4 hodiny, nebo dokud se maso nebude rozpadat, v průběhu pečení maso občas přelijte moštem
  6. Hotové maso vyjměte a vidličkou natrhejte na vlákna
  7. Šťávu s česnekem a cibulí zredukujte, pokud to bude potřeba, a vmíchejte do masa.
Poznámka:

Recept k článku: Desatero kvalitního jablečného moštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy