REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trhané vepřové maso podle Romana Pauluse

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Trhané vepřové maso se stále více stává populární i u nás v Česku. Tento recept je podle Romana Pauluse, který ho připravil ve spolupráci s webem kuchynelidlu.cz My jsme jeho recept vyzkoušeli a moc nám chutnalo!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgvepřové krkovice bez kosti (v celku)
250 mlstudené vody
Na marinádu:
2 lžícefrancouzské hrubozrnné hořčice
1 lžícepřírodního třtinového cukru
1 lžícesladké mleté papriky
1-2 dclextra panenského olivového oleje
1 ksstroužek česneku
mořská sůl
černý pepř
Na barbecue omáčku:
200 mlzeleninového vývaru
100 mlrostlinného oleje
2 lžícerajského protlaku
1 lžícegrilovacího koření
100 gjemného kečupu
50 ganglické slaniny
50 gřapíkatého celeru
50 gceleru
50 gmrkve
20 gmedu (z lučních květů)
4 ksstroužky česneku
1 ksčervená cibule
1 kspálivá paprička
pepř
sůl
Ostatní:
8 kshamburgerových housek
4 ksnakládané okurky
200 gčerstvého špenátu
200 gkysaného zelí

Postup:
  1. Připravíme si marinádu; v misce smícháme třtinový cukr spolu s mletou papriku, hořčici, solí, pepřem, olivovým olejem a jedním prolisovaným stroužkem česneku, necháme v lednici marinovat 24 hodin!
  2. Marinované maso upečeme doměkka v troubě vyhřáté na 130 °C, pečeme cca 4 hodiny
  3. Připravíme si barbecue omáčku; do hrnce na zdroji tepla nalijeme rostlínný olej, přidáme na kostičky pokrájeno slaninu, vyškvaříme ji, pak přidáme očištěnou, na hrubo pokrájenou zeleninu, včetně čtyř stroužků česneku pokrájených na plátky, vše restujeme do změknutí, pak přidáme protlak, med, kečup, grilovacví koření a trochu tymiánu, omáčku podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a necháme chvíli provařit, nakonec vše v hrnci nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem
  4. Upečené maso přendáme do větší nádoby, necháme ho mírně prochladnout, pak ho natrháme vidličkou a smícháme s barbecue omáčkou
  5. Hamburgerové housky podélně rozřízneme a na grilu či pánvi s trochou oleje je opečeme
  6. Housky obložíme listy špenátu, kysaným zelím, poklademe trhaným masem a okurkou, přiklopíme a ihned, teplé, podáváme.
Doporučení:

Na fotogafii je cibule a rajče na víc, ale i tak to byla dobrota!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy