REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trhané vepřové maso podle Romana Pauluse

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Trhané vepřové maso se stále více stává populární i u nás v Česku. Tento recept je podle Romana Pauluse, který ho připravil ve spolupráci s webem kuchynelidlu.cz My jsme jeho recept vyzkoušeli a moc nám chutnalo!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgvepřové krkovice bez kosti (v celku)
250 mlstudené vody
Na marinádu:
2 lžícefrancouzské hrubozrnné hořčice
1 lžícepřírodního třtinového cukru
1 lžícesladké mleté papriky
1-2 dclextra panenského olivového oleje
1 ksstroužek česneku
mořská sůl
černý pepř
Na barbecue omáčku:
200 mlzeleninového vývaru
100 mlrostlinného oleje
2 lžícerajského protlaku
1 lžícegrilovacího koření
100 gjemného kečupu
50 ganglické slaniny
50 gřapíkatého celeru
50 gceleru
50 gmrkve
20 gmedu (z lučních květů)
4 ksstroužky česneku
1 ksčervená cibule
1 kspálivá paprička
pepř
sůl
Ostatní:
8 kshamburgerových housek
4 ksnakládané okurky
200 gčerstvého špenátu
200 gkysaného zelí

Postup:
  1. Připravíme si marinádu; v misce smícháme třtinový cukr spolu s mletou papriku, hořčici, solí, pepřem, olivovým olejem a jedním prolisovaným stroužkem česneku, necháme v lednici marinovat 24 hodin!
  2. Marinované maso upečeme doměkka v troubě vyhřáté na 130 °C, pečeme cca 4 hodiny
  3. Připravíme si barbecue omáčku; do hrnce na zdroji tepla nalijeme rostlínný olej, přidáme na kostičky pokrájeno slaninu, vyškvaříme ji, pak přidáme očištěnou, na hrubo pokrájenou zeleninu, včetně čtyř stroužků česneku pokrájených na plátky, vše restujeme do změknutí, pak přidáme protlak, med, kečup, grilovacví koření a trochu tymiánu, omáčku podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a necháme chvíli provařit, nakonec vše v hrnci nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem
  4. Upečené maso přendáme do větší nádoby, necháme ho mírně prochladnout, pak ho natrháme vidličkou a smícháme s barbecue omáčkou
  5. Hamburgerové housky podélně rozřízneme a na grilu či pánvi s trochou oleje je opečeme
  6. Housky obložíme listy špenátu, kysaným zelím, poklademe trhaným masem a okurkou, přiklopíme a ihned, teplé, podáváme.
Doporučení:

Na fotogafii je cibule a rajče na víc, ale i tak to byla dobrota!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy