REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trhané vepřové maso podle Romana Pauluse

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Trhané vepřové maso se stále více stává populární i u nás v Česku. Tento recept je podle Romana Pauluse, který ho připravil ve spolupráci s webem kuchynelidlu.cz My jsme jeho recept vyzkoušeli a moc nám chutnalo!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgvepřové krkovice bez kosti (v celku)
250 mlstudené vody
Na marinádu:
2 lžícefrancouzské hrubozrnné hořčice
1 lžícepřírodního třtinového cukru
1 lžícesladké mleté papriky
1-2 dclextra panenského olivového oleje
1 ksstroužek česneku
mořská sůl
černý pepř
Na barbecue omáčku:
200 mlzeleninového vývaru
100 mlrostlinného oleje
2 lžícerajského protlaku
1 lžícegrilovacího koření
100 gjemného kečupu
50 ganglické slaniny
50 gřapíkatého celeru
50 gceleru
50 gmrkve
20 gmedu (z lučních květů)
4 ksstroužky česneku
1 ksčervená cibule
1 kspálivá paprička
pepř
sůl
Ostatní:
8 kshamburgerových housek
4 ksnakládané okurky
200 gčerstvého špenátu
200 gkysaného zelí

Postup:
  1. Připravíme si marinádu; v misce smícháme třtinový cukr spolu s mletou papriku, hořčici, solí, pepřem, olivovým olejem a jedním prolisovaným stroužkem česneku, necháme v lednici marinovat 24 hodin!
  2. Marinované maso upečeme doměkka v troubě vyhřáté na 130 °C, pečeme cca 4 hodiny
  3. Připravíme si barbecue omáčku; do hrnce na zdroji tepla nalijeme rostlínný olej, přidáme na kostičky pokrájeno slaninu, vyškvaříme ji, pak přidáme očištěnou, na hrubo pokrájenou zeleninu, včetně čtyř stroužků česneku pokrájených na plátky, vše restujeme do změknutí, pak přidáme protlak, med, kečup, grilovacví koření a trochu tymiánu, omáčku podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a necháme chvíli provařit, nakonec vše v hrnci nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem
  4. Upečené maso přendáme do větší nádoby, necháme ho mírně prochladnout, pak ho natrháme vidličkou a smícháme s barbecue omáčkou
  5. Hamburgerové housky podélně rozřízneme a na grilu či pánvi s trochou oleje je opečeme
  6. Housky obložíme listy špenátu, kysaným zelím, poklademe trhaným masem a okurkou, přiklopíme a ihned, teplé, podáváme.
Doporučení:

Na fotogafii je cibule a rajče na víc, ale i tak to byla dobrota!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy