REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťavnatá krkovička z trouby

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky krkovičky osolené, okořeněné, vyskládané do zapékací misky na kolečka cibule nebo pórku, pokladené žampiony a přelité omáčkou z worcesterské omáčky, majonézy a kečupu, upečené v troubě doměkka.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
4 ksplátky vepřové krkovice bez kosti
1 kscibule nebo pórku
1 hrstžampionů
2 lžícemajonézy
2 lžícekečupu
1 lžíceworcersterské omáčky
1 lžíceoleje na vytření pekáčku
grilovací nebo jiné oblíbené koření
voda
sůl

Postup:

1. Maso zlehka naklepeme a posypeme oblíbeným kořením, osolíme
2. Pekáček zlehka vymažeme olejem, dno pohážeme nakrájeným pórkem nebo cibulí
3. Vložíme plátky masa, které poklademe překrájenými žampiony
4. V misce smícháme majonézu, kečup a worcesterskou omáčku a tuto směs naneseme opatrně na maso i žampiony
5. Pekáček přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 minut, poté odklopíme a necháme dopéct na barvu (podle potřeby můžeme malinko podít vodou).

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy