Plátky krkovičky osolené, okořeněné, vyskládané do zapékací misky na kolečka cibule nebo pórku, pokladené žampiony a přelité omáčkou z worcesterské omáčky, majonézy a kečupu, upečené v troubě doměkka.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
4 ks | plátky vepřové krkovice bez kosti |
1 ks | cibule nebo pórku |
1 hrst | žampionů |
2 lžíce | majonézy |
2 lžíce | kečupu |
1 lžíce | worcersterské omáčky |
1 lžíce | oleje na vytření pekáčku |
grilovací nebo jiné oblíbené koření | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Maso zlehka naklepeme a posypeme oblíbeným kořením, osolíme
2. Pekáček zlehka vymažeme olejem, dno pohážeme nakrájeným pórkem nebo cibulí
3. Vložíme plátky masa, které poklademe překrájenými žampiony
4. V misce smícháme majonézu, kečup a worcesterskou omáčku a tuto směs naneseme opatrně na maso i žampiony
5. Pekáček přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40 minut, poté odklopíme a necháme dopéct na barvu (podle potřeby můžeme malinko podít vodou).
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Naďa Indruchová