REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šťavnatá krkovička na černém pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné plátky krkovice pokladené čerstvou zeleninovou směsí, slaninou a bylinkami, upečené v troubě doměkka přelité černým pivem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksplátky vepřové krkovice bez kosti, silné cca 1 cm
4 ksstroužky česneku
4 kskeříková rajčata
2 ksvětvičky rozmarýnu
2 kssnítky tymiánu
1 ksmladé cukety
1 kscibule
200 ganglické slaniny
250 mltmavého piva (Kozel)
1 lžícesádla nebo oleje na vymazání pekáčku
drcený kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Maso (nenaklepané) osolíme, opepříme, okmínujeme a uložíme do vymazaného pekáčku
2. Cuketu si nakrájíme na půlkolečka, rajčata na kostky, cibuli a slaninu na kostičky a česnek na plátky, vše hodíme do misky, trochu osolíme a promícháme
3. Zeleninovou směsí pokryjeme maso, co nám zbude, dáme mezi maso do pekáče
4. Přidáme pivo, bylinky a přiklopíme, pečeme v troubě na 200 °C cca 45 minut, poté odklopíme, teplotu snížíme na 180 °C dopékáme dalších 30 minut (další podlévání není zapotřebí, protože zelenina a slanina pustí šťávu a spolu s pivkem nám udělá úžasný sosík.

Doporučení:

Jako příloha se hodí např. dušená rýže.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy