REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Na másle opečené kotlety s křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečené kotlety, chvíli podušené ve vývaru dochuceným nastrouhaným křenem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřových kotlet s kostí (asi 800 g)
100 mlvývaru nebo vody s 1/4 ks bujónu
4 lžícečerstvě nastrouhaného křenu
2 lžícehladké mouky
60 gmásla
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Pod studenou tekoucí vodou opláchneme plátky masa, pak je osušíme, na několika místech lehce oddělíme od kosti a okraje mírně nařízneme
2. Připravené kotlety naklepeme, osolíme a okořeníme pepřem, mírně zaprášíme hladkou moukou
3. Na pánvi na rozehřátém másle maso zprudka, z obou stran, opečeme, podlijeme horkým vývarem nebo vodou, do které jsme rozdrobili 1/
4 ks bujónu a chvíli ho necháme probublat
4. Maso vytáhneme, dáme na talíře, do šťávy vmícháme čerstvě nastrouhaný křen, promícháme a touto omáčkou kotlety přelijeme
5. Nakonec opečené plátky ozdobíme zbylým křenem a servírujeme s různě upravenými brambory.

Doporučení:

K takto připraveným kotletkám jsou skvělé fazolky orestované se slaninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy