Pečený bůček a vepřové plece s kmínem a česnekem.
Ingredience:
500 g | vepřového bůčku |
500 g | vepřové plece |
20 g | soli |
2 ks | cibule |
6 ks | stroužků česneku |
2 lžíce | hladké mouky |
celý kmín |
Postup:
1. Bůček a plec opláchneme ve vlažné vodě a nakrájíme na stejnoměrné kousky
2. Maso dáme na pekáč, osolíme a okmínujeme
3. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou nahrubo a nadrobno nasekaný česnek
4. Přilijeme trochu vody a dáme péct do horké trouby na 200 °C, po 15 minutách pak teplotu zmírníme na 170 °C
5. Během pečení maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou
6. Doměkka pečeme a dozlatova zbarvené kousky masa vyjmeme z pekáče
7. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a za občasného míchání povaříme
8. Nakonec ji přecedíme přes hustý cedník zpět na maso a společně krátce podusíme.