REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravský vrabec se špenátem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky hovězího masa pečené na cibulovém základě podlité pivem a vývarem doměkka, servírované s podušeným špenátem.


Ingredience:
600 gvepřového boku bez kosti
250 mlsvětlého piva
150 mlhovězího vývaru
10 ksstroužků česneku
2 kscibule
kmín
sůl
Na špenát:
500 gmraženého špenátu
1 lžícesádla
5 ksstroužků česneku
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Odblaněné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme, dáme do pekáčku, promícháme s oloupanou cibulí nakrájenou na plátky i oloupanými, na plátky nakrájenými stroužky česneku, podlijeme světlým pivem a zhruba 100 ml hovězího vývaru
2. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C doměkka, za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem
3. Mezitím si připravíme špenát tak, že na rozehřátém sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme špenát, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 10 minut, nakonec vmícháme oloupané, prolisované stroužky česneku
4. Měkké maso vyndáme z trouby, necháme chvíli stát a podáváme s připraveným špenátem a bramborovými knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy