REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravské flákoty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové maso zapečené s česnekem, cibulí, slaninou a pivem.


Ingredience:
5 ksplátků vepřové krkovice
7 ksstroužků česneku
4 kscibule
3 dlpiva
plátky slaniny
grilovací koření
pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Plátky masa osolíme, opepříme, okořeníme a okmínujeme, naskládáme těsně na sebe do zapékací mísy
2. Zasypeme nahrubo nakrájenou cibulí, česnekem nasekaným na plátky a zakapeme olejem
3. Podlijeme pivem a vše přikryjeme plátky slaniny tak, aby bylo maso celé přikryté
4. Nakonec přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby asi na 45 minut, přikryté, potom sundáme alobal a asi 10 minut dopečeme.

Doporučení:

– Podáváme s vařenými bramborami nebo čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy