Vpodstatě jde o recept na vepřové závitky nadité rýží a orestovanou cibulkou, zamotané podušené va vývaru zajištěné provázkem, servírované přelité omáčkou připravenou ze šťávy z masa a vývaru.
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
500-600 g | vepřového masa z kýty |
100 g | rýže |
60 g | cibule |
30 g | sádla |
30 g | hladké mouky |
10 g | másla |
vývar | |
voda | |
sůl |
Postup:
- Z kýty nakrájíme jednotlivé řízky, sádlo ořežeme, pak plátky naklepeme, osolíme, potřeme usmaženou, drobně pokrájenou cibuli (20 g), na každou vložíme lžičku spařené rýže, zamotáme je a zajistíme provázkem, povrch opět osolíme, obalíme moukou, zprudka je na sádle opečeme ze všech stran
- V jiném hrnci orestujeme na másle nadrobno pokrájenou cibuli (40 g), přidáme trochu papriky, vložíme opečené závitky, zalijeme vývarem, dusíme doměkka
- Měkké závitky vytáhneme, odstraníme z nich provázek, šťávu zaprášíme moukou, zředíme, povaříme a procezenou nalijeme na maso.