REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Minutkový guláš s lečem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová kýta nakrájená na hranolky, zprudka orestovaná na sádle a poté podušená s cibulí, lečem, kečupem a šunkou doměkka, dochucená mletou paprikou, pepřem a solí, servírovaná posypaná nastrouhaným tvrdým sýrem.


Ingredience:
500 gvepřové kýty
200 gsterilizovaného leča
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
100 gšunky
40 gsádla
2 kscibule
4 lžícekečupu
mletá paprika sladká
pepř
sůl

Postup:

1. Vepřovou kýtu si omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, které pak naklepeme a pokrájíme na hranolky
2. Pak si nakrájíme oloupanou cibuli na tenká půlkolečka a šunku na nudličky
3. Poté si větší pánvi rozehřejeme sádlo, vložíme hranolky z kýty a zprudka je orestujeme asi 3 minuty, potom přidáme půlkolečka cibule, poprášíme mletou paprikou a společně dusíme 1 minutu, nakonec přidáme lečo, kečup, nudličky šunky, osolíme, opepříme a dusíme, dokud nebude mít měkké maso
4. Hotový pokrm rozdělíme na jednotlivé porce, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme například se smaženými bramborovými hranolky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy