REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makedonské maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nudličky vepřového masa podušené na cibulovém základě spolu s pivem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
400 gvepřové kýty
40 gsádla
30 ghladké mouky
1 kscibule
200 mlpiva Gril
300 mlvývaru
200 mlmléka
1 lžícenasekaného kopru
1 lžičkaocta
sůl

Postup:

1. Očištěné maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na širší nudličky a opečeme na rozehřátém sádle ze všech stran
2. Pak přidáme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, orestujeme, osolíme, podlijeme vývarem i pivem a dusíme doměkka (asi 30-40 minut)
3. Šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce, přidáme na drobno nasekaný kopr, ocet a ještě vše 10 minut povaříme
4. Podáváme s vařenou rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy