REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravští vrabci na jarní způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky bůčku upečené v jednom pekáčku spolu s uvařenými brambory, servírované spolu s podušenou zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gvepřového boku
300 gčerstného hrášku
300 gnových brambor
4 ksstroužky česneku
3 kskedlubny
2 kscibule
1 lžícemásla
hladká mouka
kmín
pepř
ocet
cukr
sůl

Postup:
  1. Maso nakrájíme na větší kostky, prosolíme, opepříme, přidáme podrcený česnek , kmín, nahrubo nakrájenou cibuli a necháme alespoň dvě hodiny odpočinout
  2. Odleželé maso dáme do pekáčku, podlijeme trochu vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C
  3. Brambory omyjeme a neloupané si je uvaříme do poloměkka, zhruba po 50 minutách je přidáme k masu
  4. Když je bůček měkký, dotáhneme ho na kůrčičku a přidáme hrášek (ten potřebuje jen prohřát)
  5. V rendlíku rozpustíme trochu másla, zpěníme cibuli, přidáme na jemno nakrájený kedlubny, trochu podlijeme, osolíme, přidáme kmín a dusíme tak, aby bylo zelí na skus (asi 10 minut), pak jej zaprášíme moukou, dochutíme cukrem a octem a necháme ještě provařit.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy