REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Australian Style BBQ žebírka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřová žebírka z bůčku naložená přes noc v BBQ marinádě. Předpečená v troubě a potom ugrilovaná. Podáváme nejlépe s kukuřicí připravenou na grilu.


Ingredience:
Na 4 porce:
800 gvepřových žebírek (z bůčku)
1 láhevHellmann’s Australian Sweet Grill grilovací omáčky
drcený barevný pepř
sůl
A dále:
potravinová fólie
alobal

Postup:

1. Vepřová žebírka omyjte, osušte a jemně posolte
2. Pořádně potřete grilovací omáčkou Hellmann’s Australian Sweet Roast
3. Vložte do hlubšího pekáčku a přikryjte potravinovou fólií
4. Nechte v ledničce marinovat zhruba 30 minut
5. Troubu rozpalte na 140 °C (horkovzdušnou na 120 °C) a žebírka v ní 45 minut pečte
6. Po upečení je znovu potřete grilovací omáčkou Hellmann’s Australian Sweet Roast a posypte drceným barevným pepřem, krátce dopečte na rozpáleném grilu z každé strany do křupava
7. Chvilku nechte odpočinout a pak je nakrájejte na jednotlivé porce
8. Podávejte se zbylou grilovací omáčkou.

Doporučení:

Tip: 20-30 minut před grilováním nebo pečením vyndejte maso z ledničky. Pokud je na žebrech vrstva masa vyšší jak 3 cm, pečte je v troubě po dobu 60 minut. Zbytek marinády k servírování nelze použít. Jako přílohu doporučujeme: grilovaná kukuřice s rozmarýnem.

Poznámka:

Zdroj: www.hellmans.com.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy