REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bakoňské kotlety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na plátky masa zprudka opečené na sádle, pak podušené pod pokličkou na cibulu a leču spolu s houbami, zalité vodou. Omáčka nakonec dochucená zakysanou smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvepřové kotlety bez kosti
2 ksstředně velké cibule
1 kelímek (200 g)zakysané smetany
4-6 lžicnakládaného leča
1 lžíceškrobu
1/2 lžičkymleté pálivé papriky
1/2 lžičkymleté sladké papriky
100 gčerstvých nakrájených žampionů
60 gsádla
50 gslaniny
voda
pepř
sůl

Postup:
  1. Plátky masa mírně naklepem, osolíme, okořeníme pepřem, zprudka opečeme přímo v hrnci na sádle
  2. Opečené kotlety vyjmeme, do hrnce nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou slaninu, lečo a plátky žampionů, vše zaprášíme mletou sladkou i pálivou paprikou, zamícháme
  3. Na základ v hrnci položíme opečené plátky masa, zalijeme vařící vodou, dáme tolik, aby bylo maso potopené, dusíme zaklopené doměkka, tedy cca 30-40 minut
  4. V malém množství studené vody rozpustíme škrob, přilijeme zakysanou smetanu a rozšleháme, nalijeme do hrnce, necháme chvíli probublávat, omáčku dochutíme dle chuti solí a pepřem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy