REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maďarsko


Bakoňské kotlety

Recept na plátky masa zprudka opečené na sádle, pak podušené pod pokličkou na cibuli a leču spolu s houbami, zalité vodou. Omáčka nakonec dochucená zakysanou smetanou.

Balatónská vepřová kýta

V celku upečená vepřová kýta, prošpikovaná slaninou, mrkví a okurkou.

Brambory s lečem

Jednoduchý, přitom vynikající recept z maďarské kuchyně. Vyzkoušeno, uvařili jsme a můžeme jen doporučit!

Brašovská pečínka

Na proužky nakrájená panenská svíčková (nebo maso z hovězího šálu), zprudka orestovaná na rozpuštěné slanině, podušená podlitá rajským protlakem a vývarem, servírovaná s opečenými brambory. Původní název receptu: Brassói aprópecsenye).

Budapešťská polévka

Chutná rychlá tradiční polévka z maďarské kuchyně. Místo šunky lze použít i náš oblíbený šunkový salám. Vyzkoušený recept, je moc dobrá!

Budapešťské uzené maso

Podušené uzené maso s kyselým zelím, ochucené kořením a smetanou.

Býčí žlázy na maďarský způsob

Typickým kořením, v maďarské kuchyni, je mletá paprika, buď sladká nebo pálivá, která dává jídlu charakteristickou chuť i lákavou červenou barvu. Často se používá i zakysaná smetana. Toto je typický příklad klasického maďarského receptu.

Candát na žampionech

Candát upečený na másle, podlitý smetanovou omáčkou.

Csángó gulyás (čángo guláš)

Další recept na chutný guláš z maďarské kuchyně z hovězího masa a dalších surovin, například rýže, která může Čechům připadat v guláši dost netradičně, ale v tomto pokrmu je opravdu skvělá.

Debrecínské zelí

Jednoduchý, přitom moc a moc chutný, recept z maďarské kuchyně. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení!

Debrecínský guláš s párky

Kostky hovězího masa dušené na cibulovém základě s kořením, rajčaty a debrecínskými párky.

Domácí langoše

Příprava langošů v domácích podmínkách, jak je připravuje naše dopisovatelka paní Maruš.

Fazolky na paprice II.

Jednoduchý recept z mladých zelených fazolek, slaniny, cibule, vývaru, zakysané smetany a koření. Pochází z maďarské kuchyně.

Fogoš zapečený s chřestem

Fogoš, tedy candát zapečený, přelitý smetanovo-sýrovou omáčkou, obložený chřestem, posypaný osmaženou strohankou.

Gombóc levesz

Maďarská polévka chudých

Hajducká polévka

Polévka z vývaru s vložkou klobásy a brambor.

Hajducké zelí II.

Skvělý recept z maďarské kuchyně z kuchařky V. Vrabce Jak se vaří při Dunaji z roku 1976. Jde o podušené kysané zelí nastavené orestovanými klobáskami, párky, rajčaty a paprikou.

Halászlé

Maďarská rybí polévka, která má řadu obměn. Někde se vaří z více druhů ryb, nesmí chybět štika, kapr úhoř, jinde se do polévky přidávají rajčata a jako zavářka krupicové noky. Tento recept je na halászlé pouze z kapřího masa.

Halaszlé (rybářská polévka)

Rybí polévka z Maďarska. Recept na cca 4 porce.

Halászlé II.

Proslulá rybí polévka z Maďarska.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy