REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gombóc levesz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maďarská polévka chudých


Ingredience:
2 lvody
1 lžícesoli
1 lžíceoleje
0,4 kghrubé mouky
1 ksvelké cibule
sladká červená paprika
sádlo

Postup:

1. Vodu přivedeme k varu a osolíme
2. Do ploché mísy vysypeme mouku 3. Horkou slanou vodou mouku postříkáme a nabobtnalé kousky mouky opatrně lžící sebereme, takto postup opakujeme, až máme velkou hromádku naboptnalé mouky
4. Z mouky vytvoříme v rukách namočených v oleji, koule o velikosti golfového míčku a ty uvaříme ve vodě (1,5 l)
5. Na pánvičce na tuku orestujeme na plátky nakrájenou cibuli a přidáme červenou papriku
6. Celou směs z pánve vmícháme do polévky a vaříme i s koulemi 15 minut
7. Podáváme horké.

Doporučení:

– Papriku musíme stále na pánvičce míchat a to na mírném ohni, jinak nám zhořkne!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy