Maďarská polévka chudých
Ingredience:
2 l | vody |
1 lžíce | soli |
1 lžíce | oleje |
0,4 kg | hrubé mouky |
1 ks | velké cibule |
sladká červená paprika | |
sádlo |
Postup:
1. Vodu přivedeme k varu a osolíme
2. Do ploché mísy vysypeme mouku 3. Horkou slanou vodou mouku postříkáme a nabobtnalé kousky mouky opatrně lžící sebereme, takto postup opakujeme, až máme velkou hromádku naboptnalé mouky
4. Z mouky vytvoříme v rukách namočených v oleji, koule o velikosti golfového míčku a ty uvaříme ve vodě (1,5 l)
5. Na pánvičce na tuku orestujeme na plátky nakrájenou cibuli a přidáme červenou papriku
6. Celou směs z pánve vmícháme do polévky a vaříme i s koulemi 15 minut
7. Podáváme horké.
– Papriku musíme stále na pánvičce míchat a to na mírném ohni, jinak nám zhořkne!