REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fogoš zapečený s chřestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fogoš, tedy candát zapečený, přelitý smetanovo-sýrovou omáčkou, obložený chřestem, posypaný osmaženou strohankou.


Ingredience:
Recept na 6 porcí:
1,5 kgcandáta
500 gchřestu
100 gtvrdého sýra
100 gmásla
60 ghladké mouky
30 gstrouhanky
2 ksžloutků
0,5 lmléka
1,5 dlkysané smetany
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou rybu vložíme do malého množství vařící osolené vody
2. Vaříme 10 minut
3. Rybu vyndáme, odstraníme kůži, dáme do ohnivzdorné misky a obložíme vařeným, na kousky nakrájeným (nebo sterilovaným) chřestem
4. Z části másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, osolíme a povaříme
5. Do částečně prochladlé omáčky vmícháme žloutky, smetanu, strouhaný sýr, mletý pepř a nalijeme ji na rybu s chřestem
6. Povrch posypeme strouhankou osmaženou na másle a pečeme čtvrt hodiny.

Doporučení:

Příloha: Různě upravené brambory.Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Poznámka:

Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy